lördag 1 juni 2013

Tips för morgonmål


Hejsan! Jag tänkte dela med mig av ett tips för mellanmål eller morgonmål! Det är en familjemedlem som först började äta en likande variant till denna, och senare märkte jag hur gott det smakar och hur hälsosamt det är för magen där till.

Det handlar om yoghurt, frön, flingor och frukt. Här är en kort lista på det som behövs;

1 msk linfrön
1 msk bovete
2 st torkade plommon
2st torkade aprikoser
lite vatten
naturell yoghurt
ca 2 msk flingor
sylt
(banan)
(jordgubbar och/eller blåbär)
De torra ingredienserna som behövs i steg 1; torkade aprikoser & plommon, linfrön och bovete.

STEG 1: Börja med att ta fram en liten skål. Du börjar med att sätta bovete och linfrön i skålen. Sedan klipper du (med sax) de torkade plommonen och aprikoserna i mindre bitar och tillägger dem tillsammans med fröna. Lite kallt vatten behövs; ungefär några matskedar, men endast så att det täcker ingredienserna i skålen.

Sedan måste du vänta, minst några timmar. Du kan ha det i rumsvärme, t.ex. på diskbänken.
Jag brukar göra det första steget på kvällen innan läggdags, för att kunna fortsätta med steg två på morgonen och därmed äta det som morgonmål.

Efter steg 1 borde det se ut ungefär så här. (Alltså före du väntat några timmar)
STEG 2: När det gått flera timmar, kan du märka att plommonen & aprikoserna tagit in av vattnet och blivit större, då är det färdigt att fortsätta. Nu är det ganska fritt fram hur du vill framställa din måltid. Du kan improvisera och tillägga även sådant som inte står här, men som du har lust att ha med. Jag vill åtminstone ha fettfri naturell yoghurt, flingor (t.ex. mysli), en klick sylt och banan skuret i bitar med i skålen. Den senaste tiden har jag också haft jordgubbar och blåbär i.

Sedan är det färdigt! Verkar det lätt? Det tycker jag i varje fall! Varje morgon äter jag detta och det är så gott! :)
Och så här ser det ut som färdigt; dags att äta! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar